5 reacties

Nieuwe stallingen en kaasmakerij in Westmalle

Als sinds de oprichting van de Westmalse abdij in de late 18de eeuw is er een eigen boerderij en veestapel. Vanaf 1860 zijn de broeders ook gestart met een kaasmakerij. Omdat één en ander aan modernisatie toe was hebben de broeders besloten om geheel volgens de modernste technieken een nieuwe stal en kaasmakerij te bouwen. Het resultaat is een technologisch hoogstandje waar 400 koeien (de Groningse blaarkoppen) in de beste omstandigheden hun melk kunnen produceren, melk die daarna bijna onmiddellijk gebruikt wordt in de aangrenzende nieuwe kaasmakerij om er de zo fel begeerde Westmalle Trappistenkaas van te maken. En natuurlijk is er gedacht aan de omgeving, alle gebruikte technieken zijn een staaltje van milieuvriendelijkheid.

Bij ons bezoek was alles nog leeg, ondertussen  beleven de Westmalse melkkoeien er de tijd van hun leven !

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

©2012 TrappistBier Beleven

5 reacties op “Nieuwe stallingen en kaasmakerij in Westmalle

  1. Knap van de paters .Hier zal nogal een kapitaal mee gemoeid zijn .

  2. ben uitgetrede,ze geloven daar in mohammed als verlosser.

  3. godelijke drank,godelijke heerlijke kaas,zalige koeien,beheerd door ketters

  4. hallo ed doe is rustig, weet je wat dit betekend voor de plaatselijke economie? nou veel kan ik je zeggen, respect voor traditie’s ed ,wil jij over een paar jaar alles van grote multinationals vreten dan. ik hoop dat ik er een keer een bezoek kan brengen.

  5. het gaat ad alleen om geld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: