1 reactie

Workshop koken met aangepaste Trappistbieren in Kookstudio Nostalgie

Een kook-workshop met aangepaste Trappistbieren … dat klonk ons als muziek in de oren ! Kookstudio Nostalgie in Grobbendonk organiseert allerlei workshops, gaande van koken over bakken en speculaas maken.

patrick_gerda

Patrick en Gerda ontvangen ons met open armen, ons dat is een select groepje van 10 would-be topkoks in wording. Met wat klinkslagen brengt de gastheer de sfeer er meteen in. De mouwen worden opgestroopt en we gaan voor aperitiefhapjes en een 3-gangen menu. Iedereen krijgt zijn specifieke taak toebedeeld : groenten kuisen en fijnhakken, aardappelen schillen, gevogelte fileren etc …

In de veranda met prachtig zicht op de groene omgeving wordt de tafel gedekt …

veranda

Als aperitief hapjes maken we kaasblokjes met een jasje van chocolade (afgewerkt met fleur de sel en komijn), kwarteltjes op een bedje van zoetzure worteltjes en pikante balletjes met munt en een Thais dipsausje.  Het begeleidend bier is La Trappe Puur wat door iedereen erg gesmaakt wordt !

aperitiefHet voorgerecht wordt Vitello Tonnato, kalfsvlees met tonijn. De pistolekes bollen en bakken we zelf. Begeleidend bier is Chimay Première. Heerlijk !

voorgerechtKlaar voor het grote werk dan : zuiderse stoemp met varkenshaasje van Livar varkens (onder andere gekweekt door de Trappisten van Lilbosch in Nederland). Om duimen en vingers van af te likken ! Een 2 jaar oude Orval hierbij beroert de smaakpapillen. Top !

hoofdgerechtAls nagerecht is gekozen voor vers bereide appelstrudel. Geserveerd met een bolletje ijs en een Rochefort 8 Cuvée 2010. Een waardige afsluiter !

nagerecht

De ganse avond staan Patrick en Gerda ons met raad, daad en de nodige humor bij. Vervelen doe je je geen moment en de menus zijn van hoogwaardige kwaliteit en bier is steeds de leidraad.

Als u een uitgebreid fotoverslag wil bekijken van hoe het er op zo een avond aan toe gaat klik dan op : Workshop koken met TrappistBier

In het weekend is  Kookstudio Nostalgie een gezellig restaurant waar je een 3-gangen menu kan degusteren aan een democratische prijs uiteraard vergezeld van de passende bieren.  Meer info over workshops en weekendmenus kan je vinden op de website (zie hieronder).

Kookstudio Nostalgie Heibloemlaan 3  2280 Grobbendonk

www.kookstudionostalgie.be

©2012 TrappistBier Beleven

Advertentie

Eén reactie op “Workshop koken met aangepaste Trappistbieren in Kookstudio Nostalgie

  1. Fantastisch zo te zien niets dan lekkers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: