4 reacties

TeVreden 2012 als eerbetoon aan George Nelis’ Tour des Trappistes

In 2011 heeft George Nelis zijn Tour des Trappistes afgerond, een wandeling waarbij alle 7 brouwende Trappistenkloosters in België en Nederland “aan elkaar” gewandeld zijn en waarvan u met enige regelmaat de verslagen op deze blog kunt lezen. Als dank is toen in samenwerking met speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret het bier TeVreden gebrouwen. De opbrengst kwam ten goede aan “To Walk Again“, de Belgische organisatie die mensen met een fysieke beperking ondersteunt in de sportbeoefening.

Duits  Lauret-Tevreden MXXII-75cl_klVanwege het succes van de eerste TeVreden en omdat zijn Tour des Trappistes waarschijnlijk uitgebreid mag worden, mogelijk wordt dit jaar de brouwerij in de abdij “Maria Toevlucht” te Zundert actief, is George samen met Daniëlle Duits en Marco Lauret aan de slag gegaan met een nieuwe editie van de TeVreden, de TeVreden 2012.

Ook nu gaat de opbrengst naar een goed doel, deze keer naar het Nederlandse Spieren voor Spieren. Eigenlijk Bieren voor Spieren dus. Deze organisatie zet zich in om kinderen met een spierziekte uitzicht te geven op een kansrijke toekomst door structureel onderzoeksprojecten te financieren die helpen om deze ziekten beter te behandelen.

Er moest natuurlijk een link met de Trappistbieren zijn en daarom is gekozen voor een donker, robijnrood bier van 7.5% alc. De TeVreden 2012 is een vol smakend en robuust bier. De mélange van pilsmout, caramout en Special B mout en fijne hopsoorten als Hallertau Perle en Challenger geven het een zeer kenmerkende fruitigheid. Het is vol en uitgesproken genoeg om ’s avonds heerlijk bij te kunnen ontspannen, en licht genoeg om de volgende dag weer met frisse benen en dito hoofd verder te kunnen wandelen. Het bier is van het type “bière de garde”, een bewaarbier dus, heerlijk om nu van te genieten maar ook bij uitstek geschikt om langer te bewaren.

Het is een uniek en eenmalig bier dat gebrouwen wordt door Duits & Lauret (www.duitslauret.com). Deze brouwerij kenmerkt zich door bieren met een volle, complexe smaak en toch relatief laag alcoholgehalte. Dit bier komt begin februari nogmaals in alle MiTra-winkels in Nederland te staan, is verkrijgbaar in 75cl flessen en 20 liter keykegs en is ook vanuit België te bestellen.

Tekst en foto : George Nelis

©2013 TrappistBier Beleven

 

4 reacties op “TeVreden 2012 als eerbetoon aan George Nelis’ Tour des Trappistes

  1. Wat een tof initiatief dat er opnieuw een speciaal bier gebrouwen wordt en de opbrengst ook weer gaat naar een goed doel.

  2. […] heeft de overhandiging plaatsgevonden van de opbrengst van de TeVreden MMXII. De eerste fles met een waarde van €1800,- is door initiatiefnemer George Nelis overhandigd aan […]

  3. […] samenwerking met George Nelis (Tour des Trappistes) een bier op de markt. De naam van dit bier is TeVreden, en dit jaar wordt het voor de derde keer op de markt gebracht. Elk jaar is het een ander bier en […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: