1 reactie

Belgisch Bier LogBoek

belgisch_bier_logboek_001

Er zijn zo van die boeken waardoor je onmiddellijk gecharmeerd bent, het Belgisch Bier LogBoek is er zo eentje ! Neen, dit is niet het zoveelste bierboek maar een écht doe-boekje voor de bierliefhebber.

In het Belgisch Bier LogBoek licht bierjournalist Geert Van Lierde op een bondige wijze het brouwproces en de indeling van de Belgische bierstijlen toe. Daarna volgt een hoofdstukje met tips rond schenken, ruiken, proeven en genieten van bier. Je verneemt hierin onder meer hoe je een 75-cl.-fles moet uitschenken, wanneer je overdag best proeft en welke foute smaken occasioneel kunnen voorkomen. Gewapend met die informatie kan je beginnen aan je expeditie in bierland.

Op proefformuliertjes kan je keurig neerpennen welk bier je waar geproefd hebt. Je kan onder andere aanvinken of je bier van het vat, uit de fles of de thuistap hebt geproefd, of het met hergisting of ongefilterd was dan wel of het heeft gerijpt op hout. In het tweede luik van het proefformulier beoordeel je schuim, uitzicht, aroma, smaak, mondgevoelen en nasmaak.

Je vindt hierin eenvoudige omschrijvingen zoals neutraal, zoet, zuur en bitter die beginnende proevers op weg helpen, evenals meer gedetailleerde beschrijvingen zoals nootachtig, gebrand, vineus, sprankelend of droog. Verder kan je het bier een eigen beoordeling en sterrenkwotering geven. Ook is er ruimte voorzien om het belevingsmoment te duiden, in welk gezelschap je hebt genoten of hoe fijn de proefsessie wel was.

Achteraan het Belgisch Bier LogBoek vind je lijsten met internetadressen van brouwerijen, bierfirma’s en bierspecialiteitencafés. Een kalender vermeldt de belangrijkste bierevenementen in België. Tot slot krijg je een suggestielijst van 170 bieren die je de verscheidenheid en de uniciteit van de Belgische biercultuur tonen.

Het boekje in zakformaat komt in een stevig etui zodat het makkelijk kan meegenomen worden om op ontdekkingsreis in bierland te gaan. Enkel een potlood ontbreekt …

belgisch_bier_logboek_002

Belgisch Bier Logboek

www.belgischbierlogboek.be 

Uitgeverij Van Morton, Diaz & Cook

Vanaf nu exclusief te koop in alle Prik & Tik  winkels aan de prijs van 8,95 euro.

Kado-tip !!!

©2013 TrappistBier Beleven

Eén reactie op “Belgisch Bier LogBoek

  1. En op pagina 152 vinden we jouw mooie winnende foto terug van Rochefort !!!
    Misschien zou het wel interressant zijn om zo iets uit te brengen alleen over
    de Trappisten voor ons als Trappistliefhebber ….maar dit is misschien geen goed ideé daar de Trappisten weinig of geen reklame willen …;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: