1 reactie

Achel Trappist beleven !

Hamont-Achel, gelegen in Noord-Limburg, heeft alle troeven voor een geslaagde vakantie of dagje uit.

achel_02ONTDEK

Hamont – Achel is de ideale bestemming voor een vakantie dicht bij huis of daguitstap, je kan hier naar hartenlust de ongerepte natuur en de afwisselende heidelandschappen ontdekken, met bossen en zandvlaktes voor kindvriendelijke avonturen. Hier kom je om even te ontstressen of cultuur op te snuiven, maak je keus uit ons uitgebreid logiesaanbod en kom genieten van de Limburgse gastvrijheid.

GENIET

Fietsend maak je kennis met de grenzeloze charme, de prachtige natuur en de cultuurhistorische monumenten. Het fietsroutenetwerk is 2000 km fietsplezier doorheen heel Limburg over veilige en hoofdzakelijk autovrije fietspaden, verhard, goed onderhouden, en duidelijk bewegwijzerd in twee richtingen. Je kan hier wandelen langs 140 km wandelpaden, geniet van de zeven trappistenwandelroutes, tussen 7 en 11 km, of langsheen de Warmbeekvalleiroute om tot rust te komen in prachtige heide- en boslandschappen en het rijk gevarieerd historisch patrimonium. Met ruim 550 km ruiter- en menplezier door de natuur is dit routenetwerk, met meestal onverharde paden en zanderige ondergrond ideaal voor paard, ruiter en menner. Je kiest uit tientallen lussen die je naar wens combineert.

Al onze fiets -, wandel – en ruiterroutes sluiten naadloos aan op het netwerk van onze Nederlandse buren.

achel_03

PROEF

Genieten is natuurlijk meer dan fietsen,wandelen of ruiteren alleen: het is de beleving die je tijdens de tocht meemaakt, de landschappen die je ervaart én natuurlijk ook het drankje of hapje dat na de wandeling op je wacht. Proef een Achel trappist, Limburgs enige trappistenbier, gebrouwen in de abdij de “Achelse Kluis”, of ga langs bij de ambachtelijke kaasmakerij Catharinadal waar je de Grevenbroeker blauwschimmelkaas kan ontdekken, onze lokale bakkers bakken de Hamonter Teutenkoek, bereid naar een oud recept, teruggevonden in een teutenwoning. Het is dankzij ons sterk culinair aanbod dat Hamont-Achel “Ambassadeur Vlaanderen Lekker land 2010-2012” van de provincie geworden is. Vergeet zeker niet om een bezoekje te brengen aan één van de vele horecazaken; de creatieve koks staan klaar om je een heerlijk streekgerecht te serveren.

achel_01

Voor meer info raadpleeg :  VVV-Hamont-Achel www.hamont-achel.be  Generaal Dempseylaan 1  3930 Hamont-Achel   011 64 60 70

vvvhamont-achel@telenet.be

©2013 TrappistBier Beleven

Advertenties

Eén reactie op “Achel Trappist beleven !

  1. Heb het genoteerd voor een warmer dagje in het voorjaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: