8 reacties

Chimay lanceert GOUD (La Dorée)

Kort na het bouwen van de trappistenabdij in 1862 begonnen de monniken van Chimay met het brouwen van kleine hoeveelheden van een licht verteerbaar bier. Het bier had een laag alcoholgehalte, zo’n 4,8%, en een smaakpalet dat zeer dicht aanleunde bij andere trappisten. De zogenaamde ‘Dorée’ was uitsluitend bestemd voor de monnikengemeenschap en bleef door de jaren heen ‘intra muros’ geproduceerd. Later werd ‘Dorée’ ook aangeboden aan bezoekers en vervolgens aan het personeel van Chimay.

Ondanks een lager alcoholgehalte is en blijft ‘Dorée’ een trappistenbier met de zo typische en begeerde hop- en kruidenaroma’s. De vraag om dit bier ook buiten de abdij te verkrijgen, wakkerde dan ook aan naarmate het aantal consumenten toenam die ermee in contact kwam. Het stelde de abdij voor een zwaar dilemma: een product dat spontaan zijn weg naar het publiek gevonden had achter slot en grendel houden of in de markt introduceren.

chimaydoree_1De brouwerij koos uiteindelijk voor de gulden middenweg, ‘La Dorée’ ter beschikking stellen van een beperkt aantal horecazaken. In veel van deze zaken zal naast ‘La Dorée’ ook het assortiment Chimay kazen op de kaart staan, met onder andere ‘Le Chimay Doré’, een puur natuur smeuïge en smaakvolle kaas.

Het traditioneel brouwen van dit lichte en complexe bier zal dus beperkt blijven. Het etiket van de fles is traditioneel en onderstreept het artisanale karakter van ‘La Dorée’, die van een onberispelijke kwaliteit is, net zoals alle bieren en kazen uit de Abdij van Notre-Dame de Scourmont. ‘La Dorée’ en ‘Le Doré’ worden voorzien van het logo « Authentic Trappist Product ».

chimaydoree_2

Chimay heeft ontegensprekelijk oor voor de wensen van de consument!

Persbericht van Bières de Chimay  maart 2013

©2013 TrappistBier Beleven

8 reacties op “Chimay lanceert GOUD (La Dorée)

 1. Schitterend initiatief !! Dit is echt een lekker biertje voor de zomer !

 2. nog eentje voor de wishlist… 😉

 3. Laat maar komen .Ik lust het ook.

 4. We kennen in het dorpje Lambermont (in de schaduw van Orval) al enkele jaren het biertje met laag alcoholgehalte tijdens ons jaarlijks trappistenweekend. Ook dit jaar zal hij op onze lijst staan op 11 mei! Een aanrader om ook de lagere alcoholgehaltes te proberen (orval 3,5 – la trappe bio – doré…) om het op een leuke en originele manier vol te houden 🙂

 5. Waar is de Dorée inmiddels al te verkrijgen ??
  Iemand al iets gehoord ?

 6. […] werd onlangs aangekondigd door de monniken van Chimay, hun Dorée zal wat breder beschikbaar zijn. Hiermee wordt het grootste gebrek van dit best lovenswaardig bier […]

 7. in café la cuenta te Mol is hij verkrijgbaar

 8. Reblogged this on DKW Blog and commented:
  Zijn hier liefhebbers voor? Wel of niet opnemen in het assortiment van De Kleine Wereld?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: