1 reactie

Tip voor TrappistTrip : Trappist- en Kaasproeverij Hamont-Achel

Op zaterdag 18 mei organiseert de Kon. Harmonie St.-Cecilia van Hamont voor de tweede keer een Trappist- en kaasproeverij aan de Posthoorn in Hamont.

De harmonie van Hamont heeft een nauwe verbondenheid met het Pinksterweekend, want in de even jaren organiseert deze vereniging de Internationale Mars- en Showwedstrijden. In 2011 besloot ze om, naar aanleiding van het 150-jarig jubileum, tweejaarlijks met Pinksteren een Trappist- en kaasproeverij op het getouw te zetten. De eerste editie kon, ondanks het slechte weer, op veel belangstelling rekenen, dus werd al snel besloten om een nieuwe traditie in het leven te roepen.

De stad Hamont-Achel profileert zich al enkele jaren met een aantal streekproducten van eigen bodem : de Achel Trappist, de Achelse blauwe schimmelkaas en ook de Hamonter Teutenkoek. De stad wist daarmee zelfs van 2010-2012 de titel van Ambassadeur van Vlaanderen Lekkerland te behalen. Rond “trappist” is ondertussen een ware hype ontstaan, niet alleen in Vlaanderen maar zelfs wereldwijd. Het feit dat zes van de – inmiddels – acht trappistenbieren in België worden gebrouwen, maakt dat ons landje ondertussen overal geassocieerd wordt met ‘trappist’.

Sinds vorig jaar is er een inderdaad een achtste trappistenbier in het leven geroepen, meer bepaald de “Gregorius”. Deze trappist wordt gebrouwen in het enige trappistenklooster van Oostenrijk, de Stift Engelszell in het dorpje Engelhartszell an der Donau. Ook deze trappist zal je kunnen proeven op de tweede Trappist- en kaasproeverij in Hamont. Maar ook de 7 andere trappistenbieren die in de wereld bestaan, waaronder de trappist van Achel maar ook de fel begeerde van Westvleteren zullen er te krijgen zijn! Van de Westvleteren is er evenwel maar een heel beperkte voorraad.

Je kan er ook genieten van een kaasplankje gevuld met de lekkerste ambachtelijke kazen waaronder de Grevenbroecker, de Achelse blauwe schimmelkaas die in 2009 wereldkampioen werd in Lyon, alsook diverse abdijkazen.

De harmonie van Hamont geeft zelf in de loop van de avond een openluchtconcert op de markt, en aansluitend wordt de rest van de avond stemmige hafabra-muziek gespeeld door De Bloasbuk uit Budel… ambiance verzekerd !

De Trappist- en kaasproeverij vindt dit jaar plaats op het plein voor de Posthoorn in de Groenstraat, vanaf 18.30u. Mochten de weergoden niet goed gezind zijn, dan vindt het hele gebeuren plaats in de Posthoorn.

 

achel_proeverij

©2013 TrappistBier Beleven

Advertentie

Eén reactie op “Tip voor TrappistTrip : Trappist- en Kaasproeverij Hamont-Achel

  1. Het water loopt mle al uit de mond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: