2 reacties

Geproefd door Geroen : Achel Extra Bruin 9,5%

Geroen Vansteenbrugge  offert zich op om voor TrappistBier Beleven alle Trappist variëteiten te proeven en eigenzinnig te beoordelen. Geroen is de bezieler van de Waregemse Bierfanaten en gastspreker op talrijke bieravonden (zie ook “Trappistenavond organiseren“).

Ondertussen is de zomer van 2013 zijn 2de helft ingegaan. Hoewel de landbouwers tijdens de oogstperiode eerder kiezen voor een lichter dorstlessend bier kan ik het niet laten nog eens een beetje tegendraads te zijn en kies ik deze keer voor een zware donkere trappist . . . Achel Extra Bruin 75cl, 9,5 % vol. alc. Ja, enkel beschikbaar in flessen van 75 cl.

achel_extra_bruinKleur: beetje wazig donkerbruin met romige beige schuimkraag.

Aroma: karameltoets, fruitige (rozijnen) prikkels, beetje gist, overrijp –exotisch- fruit en warme alcoholtonen.

Smaak: een stevige body, moutzoet, lichtbitter, donker fruit goed in balans.

Ook deze laat zich als een écht trappistenbier behandelen. Velen vallen voor zijn volle smaak. Het laat zich gemakkelijk degusteren maar let toch op voor de alcohol. Ook voor mij persoonlijk is dit een biertje dat ik regelmatig laat proeven tijdens een trappisten degustatie. Dat moet kunnen. De bourgondiërs onder de lezers van TrappistBier Beleven voor jullie de volgende tip: serveer dit bier als dessert in kleinere glaasjes met een formidabele zelfgemaakte chocolademousse erbij, ik durf wedden dat je ermee zal scoren bij je gezelschap !

Ps: De trappistbieren van Achel zijn bij ons in Vlaanderen iets minder verkocht dan in Nederland waar hij heel populair is.

Weet niet of dit bericht jullie kan helpen maar volgens sommige bronnen: door een tweede fles te consumeren krijgt u toegang tot de hemel.

Santé !

Waregem, 1 augustus 2013.

Geroen.

Tekst: Geroen Vansteenbrugge 

©2013 TrappistBier Beleven


2 reacties op “Geproefd door Geroen : Achel Extra Bruin 9,5%

  1. bedankt voor de tip, Geroen!

  2. Hemels dit bier. My all time favorite!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: