2 reacties

Trappist Café in de kijker : Biergasthaus Schiffner Aigen

biergasthaus_schiffner_017

Een Trappist degusteren op het drielandenpunt Duitsland-Oostenrijk-Tjechië vlakbij een gemoedelijk ski – en langlaufgebied ? Het kan ! Groot is onze verbazing als we Biergasthaus Schiffner in Aigen am Muhlkreis (Oostenrijk) binnenwandelen : Karl en Gisela Schiffner hebben hier een ware bierkroeg uitgebouwd waar menige zaak in de Lage Landen jaloers kan op zijn. Er is een roulatie van ongeveer 3000 (!) bieren van overal ter wereld. Alle 8 Trappistbieren zijn hier te degusteren ! De bieren staan allemaal netjes uitgestald in glazen koelkasten. België is er goed vertegenwoordigd !

biergasthaus_schiffner_014

Karl is verkozen tot beste Biersommelier . Onlangs verscheen zijn boek over bier in combinatie met gerechtjes. Ondertussen heeft ook zoonlief de biermicrobe te pakken, opvolging is verzekerd !

Bij ons bezoek is Karl de boer op om voordrachten te geven maar we worden perfect opgevangen door zijn charmante vrouwtje Gisela. We kiezen voor een Stift Engelszell Gregorius als begeleider bij een lekkere Rib-Eye-Steak vom Almochsen. De Oostenrijker wordt vakkundig aan tafel ingeschonken. Is het toeval dat net op dat moment Markus Thaller ten tonele verschijnt ? Waarschijnlijk niet, Markus (Max voor de vrienden) is meesterbrouwer bij Brauerei Hofstetten én … Stift Engelszell !

biergasthaus_schiffner_006

biergasthaus_schiffner_015

En daarmee is de toon gezet, Stift Engelszell is maar een half uurtje rijden vanuit Aigen en de abdij wordt onze volgende bestemming … maar daar hoort u later meer over op TrappistBier Beleven !

Eerst overnachten we nog in het aanpalende (bier)hotelletje waar we ’s morgens wakker worden onder de hopranken … de geur van verse broodjes komt ons tegemoet, Gisele zorgt voor een lekker ontbijt !

biergasthaus_schiffner_018

Iedere bierliefhebber die Oostenrijk bezoekt zou verplicht hier moeten passeren, aanrader !

Biergasthaus Schiffner Linzerstraße 9  4160 Aigen-Schlägl, Oostenrijk

Website : http://www.biergasthaus.at

 

©2013 TrappistBier Beleven

Advertentie

2 reacties op “Trappist Café in de kijker : Biergasthaus Schiffner Aigen

  1. Karl Schiffner geeft les aan de StiBON groepen die in Obertrum het examen biersommelier afleggen. Zijn boek is erg goed. Inderdaad is er daar in het grensgebied van Oostenrijk en Duitsland veel te beleven. Zelf heb ik de Stift Engelszell Gregorius gedronken in het Bierhotel (www.gut-riedelsbach.de) bij Biersommelier Bernhard Sitter, in Duitsland, vlak bij het Oostenrijkse hotel van Karl.

  2. […] Biergasthaus Schiffner wordt een rasechte IPA gebrouwen : […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: