2 reacties

Proef in primeur de Zundertse Trappist #update

Persbericht VVV Zundert

De werkgroep Trappistenbier Zundert van het Platform Recreatie en Toerisme in de gemeente Zundert is verheugd dat zij toestemming hebben gekregen van de monniken van abdij Maria Toevlucht het nieuwe trappistenbier exclusief aan de consument te mogen presenteren. Het trappistenbier Zundert zal in het weekend van 30 november en 1 december alleente verkrijgen zijn in de 25 deelnemende Zundertse horecagelegenheden.

Zundert is trots dat de plaatselijke horeca deze VOORPREMIÈRE in de vorm van een exclusiviteitsweekend mag organiseren. Het degusteren van de eerste trappist Zundert begint stipt om 16.00 uur op zaterdag 30 november, zodat alle liefhebbers van het nieuwe bier gelijktijdig de primeur mogen beleven. De eerste flessen mogen na dat moment over de toonbanken gaan. Het college van burgemeester en wethouders zal de smaak van trappist Zundert proeven bij de Ruyterhof, Het Kaffee, De Tijd en Bij de Nonnen.

Westmalle Zundert DavidsfondsVooraf bestaat op zaterdag de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeling met een gids van de VVV Zundert in de omgeving van abdij Maria Toevlucht waar de trappistbrouwerij De Kievit onderdeel van uitmaakt. De abdij en brouwerij zelf zijn helaas voor bezoek gesloten. Er wordt voor gezorgd dat u tijdig terug bent om deel te kunnen nemen aan de proeverij van het nieuwe trappistenbier om 16.00 uur. Deze wandeling begint zaterdag om 13.00 uur bij rustpunt De Kieviet, Rucphenseweg 51 in Klein Zundert.
Ook op zondag 1 december vertrekt er om 13.00 uur bij café In den Anker, Rucphenseweg 35, een wandeling met gids gevolgd door de mogelijkheid trappist Zundert te proeven.

Informatie over de wandelingen vind u op www.vvvzundert.nl. Aanmelden voor beide wandelingen is noodzakelijk in verband met de inzet van gidsen en de capaciteit van de horecagelegenheden. Dit kan via balie@vangoghhuis.com of telefoonnummer 076-5978590. Bij rustpunt de Kieviet en bij café In den Anker kan men zich ook inschrijven.

Uiteraard maakt de individuele horeca ondernemer ook gebruik van zijn eigen mediakanalen, waaronder facebook.

Naast de bierproeverijen met bijpassende hapjes zijn er ook horecazaken die de juiste combinatie van het bier en gerechten op gaan zoeken. Denk daarbij aan een proeverij trappistenbieren en andere producten afkomstig van trappistenkloosters, High trappistenbieren, Trappistenbier met biertapas en foodpairing. De uitdaging is de juiste recepten te vinden, omdat ook de deelnemende horeca moet wachten tot 30 november. In deze zoektocht kunnen zij rekenen op de expertise van Han Hidalgo, auteur van diverse publicaties van bierrecepturen.

VVV Zundert en de individuele horeca ondernemers zullen hiervoor passende arrangementen ontwikkelen.

Let wel: De abdij en brouwerij zelf blijven voor bezoek gesloten. In de abdijwinkel is trappist Zundert te verkrijgen. Raadpleeg vooraf de openingstijden.

Vrijdag 29 november a.s. zal de perspresentatie van Trappist Zundert plaatsvinden. Op 6 december is de officiële opening van brouwerij ‘De Kievit’ bij abdij Maria Toevlucht te Klein Zundert.

©2013 TrappistBier Beleven

2 reacties op “Proef in primeur de Zundertse Trappist #update

  1. Ik zag zojuist op de website van de Zundertse paters, dat het nieuwe trappistenbier vanaf 6 december in de Delhaizes in België zal beschikbaar zijn…

  2. […] Wil u ook de Zundert Trappist proeven ? Rep u dit weekend naar de gemeente Zundert, zowat alle horecazaken schenken de nieuweling in primeur ! (Zie Proef de Zundert Trappist) […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: