1 reactie

Zundert in de ban van de Trappist

zundert4

Zundert, gelegen in Noord-Brabant op een boogscheut van de Belgische grens, stond in het weekend van 30 november en 1 december volledig in het teken van de nieuwste trappist “Zundert”. 25 horecazaken schonken in première zaterdag om 16u de eerste trappisten uit. Fleur en ik hadden Eetcafé Den Hoek uitgekozen, waar 180 gegadigden voor present tekenden. We trokken eerst naar de abdij Maria Toevlucht maar in de abdijwinkel was nog geen trappist te koop. Dat zal pas vanaf 6 december zijn en enkel verkrijgbaar in sixpacks. We hadden trouwens nog nooit zo’n commercieel ingestelde abdijwinkel gezien.

eetcafedenhoek

Op “Den Hoek” kregen we eerst een Zundert-glas en konden in afwachting van de trappist onze dorst al lessen met een Nederlands (bok)biertje uit de mooie bierkaart. We kregen al snel gezelschap van bierkenner Hans Bombeke en een aantal (bestuurs)leden van OBER Essen. Met enkele minuten vertraging werd de trappist voorgesteld en konden we de eerste flesjes proeven. deeerstezundertsDe Zundert Trappist is een amberkleurig bier met een alcoholpercentage van 8%. Een parelend bier met een mooie wandklevende crèmekleurige schuimkraag. Omdat we vermoedden dat er trappistgist gebruikt wordt, verwachtte ik veel banaan in de geur maar die was nauwelijks aanwezig. Wel een tamelijk complexe geur en aroma van honing, citrus, pompelmoes, walnoten en bij het opwarmen kregen we even een bloemig vleugje in onze neus. Het bier is zoetig, bitterig en licht kruidig met toetsen van koriander. Een tamelijk zwaar mondgevoel en een lange bittere afdronk. Hoewel het bier nog tamelijk jong was, verraste het ons positief. Deze trappist is een mooie aanvulling op het reeds bestaande gamma.

Tekst en foto’s : Dirk Van Esbroeck

©2013 TrappistBier Beleven

Eén reactie op “Zundert in de ban van de Trappist

  1. […] waren er 25 locale horecazaken die de Trappist van Zundert in primeur mochten schenken (zie “Zundert in de ban van de Trappist“). Deze 25 zaken hebben nu een uniek en genummerd emaille schild ontvangen om de klanten […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: