1 reactie

Westmalle Trappist op Expo 58

expo58De Wereldexpo 1958 is een mijlpaal in de geschiedenis van Belgie. Miljoenen bezoekers trokken toen naar de Heizel in Brussel om wereldwijde technische ontwikkelingen te ontdekken.  

Ook de pientere brouwers hadden in het snuitje dat hier wat te rapen viel. Zowat alle vooraanstaande brouwerijen hadden een eigen café in “Vrolijk Belgie“. Opvallend was dat slechts één Trappistbrouwerij vertegenwoordigd was : Westmalle. En dan nog niet in het bierdorp “Vrolijk Belgie” maar wel in het paviljoen van de Voedingsnijverheid/Belgische Brouwers. Als promotie werden er stenen kruiken gemaakt met het logo van Westmalle en dat van Expo 58. Dat zijn ondertussen gezochte collectors items geworden !

Auteur Francois Van Kerckhoven heeft het reilen en zeilen van alle brouwers tijdens Expo 58 in één overzichtelijk boek samengevat : meer dan 260 pagina’s puur leesplezier gespekt met foto’s en anekdotes. Per brouwerij ook een korte geschiedenis, opvallend is dat de meeste ondertussen gesloten of overgenomen zijn ! Expo 58 en zijn Bierbrouwers is verplichte lectuur voor de bierliefhebber !

westmalle_expo58

58_Ex_logoExpo 58 en zijn Bierbrouwers  Francois Van Kerckhoven

Uitgeverij Boekscout.nl  ISBN 978-94-022-0337-0

Ook rechtstreeks te bestellen bij de auteur : expo58@yahoo.com

©2014 TrappistBier Beleven

Eén reactie op “Westmalle Trappist op Expo 58

  1. Dat is lang geleden .Toen was ik 12 lag in het ziekenhuis en juist voor de sluiting heeft mijn vader met mij de tentoonstelling bezocht.. mooie herinnering voor mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: