3 reacties

Rochefort Trappist gered

Voorlopig lijkt de produktie van de Rochefort TrappistBieren dan toch gered. Een tijdje terug deden we hier nog een oproep om de La Tridaine bron te redden (zie “Red de Rochefort bron“).

tridaine_002

De groep “Lhoist” had een aanvraag ingediend om de nabijgelegen steengroeve Boverie verder uit te diepen. Daarbij zou de La Tridaine bron komen droog te liggen, en laat dit nu net de bron zijn die het water voor de Rochefort brouwerij levert. De broeders gingen dan ook in verzet tegen deze aanvraag. En nu heeft Waals minister van milieu en ruimtelijke ordening, Philippe Henry, de vergunning aan Lhoist geweigerd. De groep dreigt ermee dat dit op termijn bijna 500 jobs gaat kosten in de regio. Of Lhoist het hier bij laat is de vraag … afwachten dus maar. Maar voorlopig is de produktie van lekkere Trappist dus gegarandeerd !

tridaine_001

©2014 TrappistBier Beleven 

3 reacties op “Rochefort Trappist gered

  1. Gelukkig is alles dan toch nog in orde gekomen.

  2. Indien de financieel heel sterke groep Lhiost denkt dat ze in Rochefort de steengroeve verder (en dieper) moeten uitgraven moeten ze uit respect voor de trapistenbieren van Rochefort maar een haalbaar alternatief aanbieden! Ook de brouwerij zorgt voor werkgelegenheid, en het dagelijkse leven van de abdij hangt of staat met de productie van het bier. Bravo aan minister Henry om niet botweg te kiezen voor de (financieel) sterkste, maar respect te hebben voor traditie, patrimonium, mystiek en kwaliteit ten dienste van een heel grote gemeenschap!

    Herbart Beyers, Voorzitter Comité Patrimoine Lambermont, organisator trappistenweekend hemelvaart te Lambermont.

  3. driewerf hoera!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: