Een reactie plaatsen

Geproefd door Geroen : Westvleteren 12 33cl, 10,2 % vol. alc.

Geroen Vansteenbrugge  offert zich op om voor TrappistBier Beleven alle Trappist variëteiten te proeven en eigenzinnig te beoordelen. Geroen is de bezieler van de Waregemse Bierfanaten en gastspreker op talrijke bieravonden (zie ook “Trappistenavond organiseren“).

Toen er overbevolking dreigde in Mont des Cats zijn een deel van de monniken uitgeweken naar West-Vlaanderen. Daardoor is de huidige Onze Lieve Vrouw-abdij van Sint-Sixtus te Westvleteren ontstaan gelegen in de Westhoek dezelfde streek van de tv-reeks “Eigen Kweek” (regio Poperinge/Ieper), situeert zich in 1831, relatief kort na de oprichting van het Belgisch Koninkrijk (1830).

Hun sterkste bier de ‘12’ werd in 2007 uitgeroepen door Ratebeer.com tot beste bier v/d wereld. Dit zorgde voor een nooit gezien hype om dit bier te bemachtigen… Die nog steeds niet is overgewaaid, ook nu staat de “12” nog steeds op nummer één. Bier enkel ter plaatse af te halen nà reservatie (070-210 045)

post_westvleteren

Over dit bier zijn waarschijnlijk al honderden ervaringen neergepend. Toch wil ik in deze rubriek ook dit bier de revue laten passeren… Of het nu écht het allerbeste bier ter wereld is laat ik in het midden, er zijn in buurgemeente Oostvleteren minstens even goede bieren beschikbaar.

Het donkerste trappistenbier van de 3 in Westvleteren, met mooie royale beige schuimkraag. Ik heb hem het liefst niet té jong zo na 9 tot 12 maanden is perfect. Met goud-gele kroonkurk.

Aroma: zoet (karamel), vleugje chocolade, fruitig.

Smaak: zoet, volmondig, karamle, chocolade, fijn gebrande mout, alcohol duidelijk waarneembaar. Complex bier en fijne bittere nasmaak. Lekker!

Steeds beschikbaar in Café In De Vrede aan de abdij.

Tekst: Geroen Vansteenbrugge 

©2014 TrappistBier Beleven


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: