3 reacties

De nieuwe Achel Extra Blond is aangekomen !

De Achel Extra Blond is altijd al het buitenbeentje geweest wegens enkel te verkrijgen in de abdijwinkel van de Achelse Kluis. Met zijn 9,5% vol een fatsoenlijke klepper die menig bierliefhebber in vervoering kan brengen.

Meesterbrouwer Marc Knops heeft wat aan het recept gesleuteld en het resultaat is de nieuwe Achel Extra Blond 9,5% dry hopped. Het brouwproces is hetzelfde gebleven (met Saaz en Sterling hop) maar tijdens de lagering wordt er nu een dry hopping gedaan (ook met Saaz en Sterling hopbellen). Het resultaat is een prachtig gehopt bier (niet overdreven) dat een mooie bittere en droge nasmaak lang op je tong laat plakken.

Voor een uitgebreid proefverslag doe ik een beroep op onze meesterbierproever Geroen VansteenbruggeVerwacht u dus kortelings aan een artikel met zijn bevindingen !

De nieuwe Achel Extra Blond is ook weer enkel in de abdij te koop, de vorige versie wordt niet meer gebrouwen  … een ritje naar Achel moet u er dus voor over hebben !

Achel_extrablond

NvdR : op het etiket staat niets vermeld van “dry hopping” … de Extra Blond die je nu koopt in de abdij is voortaan altijd de “dry hopped” versie

©2014 TrappistBier Beleven

Advertentie

3 reacties op “De nieuwe Achel Extra Blond is aangekomen !

  1. Dat ritje gaan we zeker maken. De bieren van Achel zijn erg goed. Liggen er hier altijd wel een paar.

  2. Very Exciting! We finally got bottles of the regular brune & blonde locally and a new batch of the Extra Bruin. It’s been years since we’ve had the extra bruin here. I’ll have to have my friend in Brussels make the trip up for a bottle of the Extra Blond! Sounds very tasty. I look forward to seeing your friend’s review.

  3. Maar ik lust liever donkere bieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: