2 reacties

Geproefd door Geroen : Achel Extra Blond “dry hopped” 75cl 9,5 % vol. alc.

Geroen Vansteenbrugge  offert zich op om voor TrappistBier Beleven alle Trappist variëteiten te proeven en eigenzinnig te beoordelen. Geroen is de bezieler van de Waregemse Bierfanaten en gastspreker op talrijke bieravonden (zie ook “Trappistenavond organiseren“).

Enkele weken geleden kreeg ik te horen dat men het recept had aangepast van de Achel Extra Blond 75cl, 9,5 % vol. alc.
Dit bier zag voor het eerst het volwaardige levenslicht eind september 2010. Het is enkel beschikbaar ter plaatse in flessen van 75 cl. : Achel Extra Blond
Vroeger vond ik de gewone Achel blond beter want in 2010 was die Achel Extra Blond naar mijn eigen gevoel iets aan de zoete kant.

Maar sinds kort… het recept werd dus nu anno 2014 aangepast. Ik ben erg tevreden met die beslissing. De brouwer –Marc Knops– weet perfect hoe een goed trappistbier moet smaken !
Kleur: beetje wazig goudblond tot zelfs donkerblond met mooie crémige royale witte schuimkraag
Aroma en smaak: moutig en vooral hoppig aroma met héél lichte karameltoets, beetje gist, en een aangename hopbittere toets. De bijkomende dryhopping met Saaz en Sterling hop is een prima zet want komt perfect met een erg goed te proeven bitterheid aanzetten en ook een stukje van de alcohol. Met een droog einde smaakt dit bier naar nog een tweede. De bitterheid is perfect gedoseerd en mooi in evenwicht. Dit is een door de aanpassing nu zeker de beste Achel die te vinden is. Wat zal het publiek aangenaam verrast zijn.
Dit is dus zeker een aanrader. Santé !
Voor mij persoonlijk is dit een biertje dat ik regelmatig meeneem op degustaties maar vanaf nu nog meer zal promoten. Ideaal als aperitiefje. Dat moet kunnen.
Ps: De trappistbieren van Achel zijn bij ons in Vlaanderen iets minder verkocht dan in Nederland waar hij heel populair is. Deze Extra Blond is enkel verkrijgbaar in het winkeltje van de abdij !

Extra Blond 14

Tekst & foto : Geroen Vansteenbrugge 

©2014 TrappistBier Beleven


Advertentie

2 reacties op “Geproefd door Geroen : Achel Extra Blond “dry hopped” 75cl 9,5 % vol. alc.

  1. Eergisteren nog geproefd om mijn 38ste in te zegenen, wat mij betreft een stuk lekkerder dan de klassieke Achel Blond ..

  2. […] stijl van hun bier (Achel 8), maar dit moet ik nu zeker verder nuanceren. Met deze Achel Extra Blond ‘Dry Hopped’ leveren ze absoluut een pareltje af. Hier ervaar je echt de complexiteit, kruidigheid en rijkheid […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: