De broeders van de Abbaye de Scourmont, kortweg Chimay, willen meer het traditionele aspect van hun producten profileren. Een eerste stap was de aanpassing van hun etiketten (zie “Nieuwe look voor Chimay Trappist“). Een tweede stap is de creatie van het boek “Chimay, verhaal, producten, recepten“.
Een luxueze uitgave, bijna 200blz dik mét hardcover, vertelt u het verhaal en de geschiedenis van de Chimay bieren en kazen. De culinaire raadgever van Chimay, Stefaan Daeninck, presenteert tientallen recepten met Chimay bieren en kazen. Natuurlijk is eer ook aandacht voor beerpairing (kaas-bier). Tenslotte volgt er ook nog een gedetailleerde beschrijving van de Chimay producten.
Met prachtige foto’s van Bart Van Leuven is dit ook een mooi kijkboek dat zeker niet misstaat op de boekenplank van de bierliefhebber.
“Chimay, verhaal, producten, recepten”
Uitgegevan bij Lannoo ISBN 9789401412421
Verkrijgbaar in de betere boekhandel 22,5 euro
©2014 TrappistBier Beleven
Goed gezien van die broeders!