1 reactie

23ste Trappistenfeesten Chiro Niel

Niel2014
Niel staat op de kaart door de overwinning in “ De Slimste Gemeente” nota bene dankzij twee medewerkers, Marijke en Joost. Alsook de burgemeester, Tom De Vries, als vaste klant van de Trappistenfeesten van Chiro Hiro (Niel). Het is tevens dankzij deze Trappistenfeesten dat Niel ook al enige bekendheid verwierf.

Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober, gaan deze feesten reeds voor de 23ste keer door. Onze feesten voorstellen is eigenlijk overbodig, maar we willen toch nog ’t een en ’t ander aanstippen.
Gezien de ware Trappistenliefhebber naar onze feesten komt om de bieren te degusteren, zetten de organisatoren hier steeds meer op in. Gezien wij erin slagen om praktisch alle Trappistenbieren aan te bieden, rijst soms de vraag naar kleinere volumes, omdat zowel de kenner, als de liefhebber graag verschillende bieren naast elkaar wil vergelijken. Daarom zal er tijdens de komende feesten een degustatie- formule aangeboden worden, waar men telkens drie Trappistenbieren met elkaar kan vergelijken. Hoewel wij alles in ’t werk stellen om de nieuwe Amerikaanse Trappist, Spencer, te bemachtigen, zal het toch haast onmogelijk zijn om dit bier op onze feesten aan te bieden, maar we blijven proberen.
Uiteraard zullen de 6 Belgische, de 2 Nederlandse en de Oostenrijkse Trappistenbieren in al hun variëteiten wel kunnen gedegusteerd worden, (dit jaar zal zelfs het Jubileumbier van Engelszell, hetwelke gebrouwen werd ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de abdij,zal aanwezig zijn.) alsook de Spaanse Trappistenwijnen, en de Nederlandse en Duitse Trappistenlikeuren, en de Kameroense Trappistenkoffie. En er is natuurlijk het gerenommeerde kaasplankje met vier Belgische Trappistenkazen, en de verwenkoffie, met naast de hoger vernoemde Trappistenkoffie een truffel met Westvleterenbier, gemaakt in de Trappistenpriorij O.L.V. van Klaarland, een koekje uit de bakkerij van de Trappistinnenabdij N.D. de Clairfontaine, en een Trappistenlikeurtje. De slimste epicurist, kiest het eerste weekend van oktober voor het Tomorrowland van de Trappistenliefhebber in “De Kapel” in de kerkstraat te Niel.
IN PARADISUM DEDUCANT TE TRAPPISTI

©2014 TrappistBier Beleven

Eén reactie op “23ste Trappistenfeesten Chiro Niel

  1. Hallo Danny,
    ag er wellicht een landkaart bij; geen idee waar ik Niel moet zoeken.
    Groet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: