1 reactie

2de ABBEY BEER FESTIVAL BREDA

abbeyweb-011

Van donderdag 20 november tot en met zondag 23 november 2014 organiseert Café Zeezicht in samenwerking met Café SAMSAM en Firma Bier, in Breda het tweede Abbey Beer Festival in Nederland. Het festival zal onderdeel uitmaken van het grootse culinaire festijn Bourgondisch Breda. De locatie is het kroonjuweel van de stad Breda: de Grote Kerk. Het is een bierfestival waar ruim honderd trappist- en abdijbieren van meer dan 40 brouwerijen geproefd kunnen worden.

Met het festival zal niet alleen de uitzonderlijke kwaliteit van deze bieren getest kunnen worden maar is het ook een mooie introductie in de wereld van speciaalbier. Deze tweede editie zullen naast bieren van erkende trappisten en abdijen, ook bieren aanwezig zijn welke passen in de stijl en traditie van abdijbier brouwen.

Omdat het festival onderdeel uitmaakt van het evenement Bourgondisch Breda valt er voldoende te genieten van meer lekkers. Zo zullen tien toprestaurants hun kunsten vertonen op het bord en is er een Fine Food Fair waar ambachtelijke bedrijven hun lekkerste waar presenteren. Daarnaast kan er ook genoten worden van muziek en zijn er nog veel meer activiteiten zoals demo’s en werkshops te beleven. Vorig jaar trok het evenement meer dan 5000 bezoekers.

Het Abbey Beer Festival is een initiatief van de twee café’s die beiden hun eigen specialisatie hebben op het gebied van speciaalbier. In Zeezicht zijn dat Belgische specialiteiten en internationale ‘craft beers’. SAMSAM is een modern Hollands café wat qua bier voornamelijk gerstenat uit eigen land schenkt. Firma Bier is de nieuwe online bierwinkel welke vanaf december het beste van bier presenteert.

Tijdens het festival kan er betaald worden met zogenaamde nassaumunten. De bieren worden geschonken in proefglazen. De nassaumunten kunnen ook gebruikt worden om te proeven bij restaurants.

 

Tijden

Donderdag   14.00 – 24.00 uur

Vrijdag          16.00 – 24.00 uur

Zaterdag       14.00 – 24.00 uur

Zondag         14.00 – 21.00 uur

Locatie: Grote Kerk van Breda (Kerkplein)

 ©2014 TrappistBier Beleven

Eén reactie op “2de ABBEY BEER FESTIVAL BREDA

  1. Ziet er schitterend uit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: