2 reacties

Tour des Trappistes uitgebreid

Afgelopen donderdag 27 juni heeft George Nelis, in gezelschap van Henk Aernoudts, de abdij van Engelszell in Oostenrijk bereikt. Op deze manier is zijn Tour des Trappistes, de eerder gelopen wandeling die alle brouwende trappistenkloosters in België en Nederland met elkaar verbindt, uitgebreid met de etappe vanaf de abdij van Orval, welke vijf jaar geleden als startpunt diende.

De wandeltocht, opgedeeld in jaarlijkse etappes, begon in de Gaume, de prachtige streek ten oosten van Orval, voerde ons langs de zuidgrens van Luxemburg waarna door bij Schengen de Moesel over te steken Duitsland werd bereikt. Het grootste deel van de tocht bevond zich in het land van onze oosterburen en passeerde daarbij steden als Saarbrücken, Heidelberg, Nürnberg en Passau, hierbij gebruik makend van bestaande wandelpaden. Veelal waren dit pelgrimswegen, die, ook nu nog, benut worden om Santiago de Compostela te bereiken.

In de prachtige abdij van Engelszell zijn we gastvrij onthaald en bij het avondeten na de vesper sprak Abt Marianus ons toe als ‘richtige Pilger’. De volgende dag leidde hij ons persoonlijk rond door de prachtige barokke kerk en, als toegift, door de brouwerij. Vervuld door het volbrengen van deze inspirerende tocht reden we huiswaarts, stiekem al weer kijkend waar de volgende etappe ons naar toe zal leiden. Naar Mount Saint Bernard bij Leicester, vanuit de abdij van Zundert?

Advertentie

2 reacties op “Tour des Trappistes uitgebreid

  1. Ik heb een oude drinkbeker van Orval gevonden, genummerd, maar weet hier weinig over. Zou ik jullie een foto kunnen opsturen voor meer uitleg?

  2. Beste heer D’hauwer,
    Als u ons enkele foto’s van deze drinkbeker stuurt, dan gaan wij proberen wat van de geschiedenis ervan te achterhalen. U kunt uw foto’s sturen naar gnelis1956@gmail.com.
    Verder is er een jaarlijkse Orval ruilbeurs, Mogelijk kunnen de organisatoren hiervan u ook verder helpen. Zij zijn te bereiken via het e-mailadres: lagaumaise.florenville@gmail.com
    Met vriendelijke groeten,
    George Nelis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: