Een reactie plaatsen

Een nieuw bier uit de brouwerij van Stift Engelszell

In de knusse winkel van het Oostenrijkse trappistenklooster Engelszell is sinds april dit jaar een nieuw bier verkrijgbaar, een Weißbier. Weißbier is een regionale biersoort in de streek rondom Engelszell, net als in het zgn. Innviertel, het gebied ten zuid-oosten van de rivier de Inn, en in het aangrenzende Beieren.

In 2018 kwam de wens naar voren voor een licht en regionaal bier, naast de inmiddels bekende Gregorius, Nivard en Benno. Deze wens heeft zich vertaald in een Weißbier, met ‘slechts’ 4,9% alcohol, licht vergeleken met de 5,5% van de typische Duitse Weißbieren. Een andere afwijkende eigenschap is dat het bier bitterder is, door toevoeging van de hopsoorten Magnum en Aurora, welke beide in het noord-oosten van Oostenrijk verbouwd worden.
Door het lagere koolzuurgehalte kan men het bier, aldus Michael Hehenberger, de brouwmeester van Stift Engelszell, direct uit de fles drinken en heeft men niet persé een glas nodig.

cof

Het bier heeft een mooie goudgele kleur, is licht troebel en naast de geur van fruit, typisch voor alle Weißbieren, kan men ook de lichtbittere geur van de gebruikte hop waarnemen.
Bij de Internationale Vereniging Trappist (IVT) is de aanvraag ingediend om het Authentic Trappist Product (ATP) logo te mogen gebruiken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: