Een reactie plaatsen

Weer een nieuw bier uit de brouwerij van Stift Engelszell

Sinds Pasen 2020 wordt er een nieuw trappistenbier in de abdij van Engelszell gebrouwen: een Zwickl.

Met een fraaie amberkleur en fruitige aroma’s als product van de hoge gisting presenteert zich dit ongefilterde en ongepasteuriseerde trappistenbier uit de abdij van Engelszell. De kruidige zweem en de geur van frisse hop zijn debet aan het gebruik van hop uit het Mühlviertel, een streek in het noordwesten van Oostenrijk.
De sprankelende vleug van de koolzuur en de lichte, volmondige smaak van dit Zwickl bier, vergroten de zin naar een volgende slok en doen niet vermoeden dat dit bier slechts 4,7 % alcohol bevat.

Na de introductie van de Trappisten Weiβe in 2019, gingen er steeds meer stemmen op die om een toevoeging in het assortiment vroegen. Met name de monniken zochten voor hun feest- en vrije dagen naar een tafeldrank met een gematigd alcoholgehalte. De Zwickl vervult al deze verwachtingen.

De Duitse naam ‘Zwickl Bier’ is afgeleid van de kraan op de lagertank. Deze kranen worden al lange tijd door brouwers gebruikt om het ongefilterde bier in de tank te proeven en zo de kwaliteit van het bier te testen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: