Een reactie plaatsen

Collab La Trappe en Brewdog: Practise What You Preach – Vatgerijpt

Dit vatgerijpte bier staat voor een samenwerking tussen traditie en innovatie. Een plek waar monniken punks ontmoeten. Gebrouwen en op vat gelegd binnen de muren van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in de herfst van 2020. De naam komt voort uit de wens van beide brouwerijen om de wereld beter achter te laten dan ze hem aantroffen. Daarom wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan Made Blue. Dit is een initiatief dat schoon drinkwater beschikbaar maakt voor iedereen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Zo kan Made Blue met de totale donatie bijna vijfduizend mensen in ontwikkelingslanden tien jaar lang voorzien van schoon drinkwater.

De vatgerijpte Practise What You Preach heeft 9 maanden gerijpt op Schotse whisky vaten. Het bier heeft een donkere koperkleur met een fijne en zachte schuimkraag, welke lang aanwezig blijft in het glas.

In de geur is de invloed van Amerikaanse hoppen duidelijk aanwezig, de bloemige aroma’s zijn tijdens het rijpen verrassend goed bewaard gebleven. Op de achtergrond bereikt ook de whisky op een subtiele manier de neus.

Het bier begint zoet en gaat langzaam over in kruidig met een aangename bitterheid. De smaak doet denken aan drop, met invloeden van whisky, steenfruit, eikenhout en vanille. Het bier heeft een alcoholwarme afdronk met een zachte prikkeling in de keel.

De vatgerijpte Practise What You Preach is vooralsnog alleen in de Kloosterwinkel verkrijgbaar. Later dit voorjaar zal het ook bij een nog te bepalen grootgrutter in de schappen komen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: