Een reactie plaatsen

La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 46

Vanaf begin december is de nieuwe La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 46 beschikbaar.

La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 46 heeft 3 jaar gerijpt op rodewijnvaten afkomstig uit de Franse Gaillac streek. Deze streek is een zeer oud AOC gebied, bekend om zijn stevige rode wijnen.

Bij het uitschenken van het bier valt direct de donkere amberachtige kleur op, veel donkerder en ook troebeler dan de normale Quadrupel. Het bier heeft een subtiele fluweelzachte schuimkraag, met hele kleine koolzuur belletjes.

In de geur zijn krachtige aroma’s van vanille en gedroogd donker fruit direct waarneembaar. Deze batch kenmerkt zich door de zeer lange rijping op rode wijn barriques. Gedurende deze tijd is het bier zeer afgerond en zacht geworden, waarbij de bitterheid sterk is afgenomen.

De smaak is licht zoet, friszuur en mild, met fijne CO2 belletjes die prikkelen op de tong. Zeer verfijnd, warm en perfect in balans!

Als het bier opwarmt worden geuren van gedroogde dadels, vijgen, gedroogd rood fruit, rozijnen en walnoten waarneembaar. In de smaak komen de tannines vanuit het hout meer naar voren.

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 46 kenmerkt zich als een verfijnd degustatiebier. Een perfect huwelijk tussen La Trappe Quadrupel, rode wijn en eikenhout. De optimale serveer temperatuur van dit bier is rond de 16 en 18°C, bij deze temperatuur komt het bier het best tot zijn recht.

Deze batch is geblend in oktober 2022. De belangstelling voor de La Trappe Quadrupel Oak Aged serie is dermate, dat deze binnen korte tijd uitverkocht kan zijn.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: