1 reactie

La Trappe PUUR bos krijgt vorm

La Trappe (brouwerij Koningshoeven) was met hun nieuw TrappistBier PUUR al stevig de biologische weg ingeslagen. In het najaar 2010 werden ook de plannen gesmeed om een PUUR bos aan te planten in de abdij (zie ook artikel “La Trappe plant bos“). Extra stimulans om dit te verwezenlijken is de 4 miljoenste liter La Trappe Trappist die dit jaar uit de brouwerij zal vloeien ! Vandaag is de daad bij het woord gevat en is men begonnen met de aanplanting van het PUUR bos.

Elke werknemer, monnik en medewerker van de beschutte wekplaats hebben van de abdij een boom gekregen. Deze heeft iedereen persoonlijk geplaatst. In totaal gaan we ruim 1,5 hectare bos ontwikkelen om de CO2 van Puur te compenseren. Naast die bomen heeft de abdij extra 400 bomen geschonken voor het bereiken van de 40.000 hectoliter La Trappe. De brouwerij zal verder  zorg  dragen voor de verdere ontwikkeling van het bos.

Foto’s : Broeder Wigbert (La Trappe)

©2011 TrappistBier Beleven

Eén reactie op “La Trappe PUUR bos krijgt vorm

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Trappistenroute, Danny Van Tricht. Danny Van Tricht said: La Trappe PUUR bos krijgt vorm: http://t.co/JBKd6a0 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: