3 reacties

Spencer stopt met brouwen

De monniken van het Amerikaanse trappistenklooster Spencer, de enige brouwerij van trappistenbieren in dat continent, hebben na intensief overleg het besluit genomen dat bier brouwen voor hen geen levensvatbare activiteit meer is en dat ze dus de brouwerij gaan sluiten. Daarmee blijven er nog tien brouwerijen over die het Authentic Trappist Product-logo mogen blijven voeren.

 

De brouwerij maakt deel uit van de Saint Joseph’s abdij in Spencer, in de Amerikaanse staat Massachusetts. De brouwerij opende in 2013, en ze krijgen daarbij hulp van de paters van Notre-Dame de Scourmont, de abdij waar Chimay gebrouwen wordt. Hun Spencer Trappist Ale was het eerste trappistenbier dat buiten Europa gebrouwen werd.

Om de naam trappist te mogen dragen en het Authentic Trappist Product-logo te mogen voeren moet een bier, of ander voedingsproduct zoals kaas of brood, binnen de muren van de abdij  of in de onmiddellijke nabijheid geproduceerd worden, en dat onder toezicht van de kloostergemeenschap. Tot slot moeten de opbrengsten gebruikt worden voor het levensonderhoud van de monniken en het onderhoud van het klooster. De rest van de opbrengsten is voorbestemd voor ontwikkelingsprojecten en goede doelen.

Nu Spencer Brewery verdwijnt, blijven nog tien brouwerijen over voor wie deze omschrijving geldt. Vijf daarvan zijn Belgisch: Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle en Westvleteren. Daarnaast zijn er nog de Nederlanders van La Trappe en Zundert, Engelszell (Oostenrijk), Tynt Meadow (Engeland) en Tre Fontane (Italië). Een drietal bieren mogen zich trappist noemen, maar mogen het logo niet voeren, zoals Mont des Cats en Achel.

Advertentie

3 reacties op “Spencer stopt met brouwen

 1. vraag: Een drietal bieren mogen zich trappist noemen, maar mogen het logo niet voeren, zoals Mont des Cats en Achel. Waarom mogen ze de naam nog wel voeren?

 2. Hallo Gabriel, ze mogen zich nog trappistenbier noemen, omdat ze
  * in een trappistenklooster gebrouwen worden, zoals het bier van Mont des Cats, dat bij Chimay wordt gebrouwen.
  * onder toezicht van Westmalle gebrouwen worden, zoals het bier in Achel.
  Hoe dit met Cardeña zit, weet ik niet.

 3. Dat is heel jammer ,twee van hun bieren (Monk’s Reserve Ale en hun Imperial Stout) staan in mijn top tien.Ik zal ze missen zeker in de wintermaanden.
  Emeric.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: