1 reactie

Biersoep van Paters en Broeders

Ingrediënten voor 12 personen : een klont boter – 2 preien – 1 selder – 2 wortelen – 2 aardappelen – 3 l kippen- of kalfsbouillon(blokjes) – 2 flesjes Triple Chimay – kruidentuiltje – 200 g gerookt spek – 250 g verse zilveruitjes – 250 g champignons – peterselie en/of bieslook

De grof gesneden groenten opstoven in boter, overgieten met de bouillon en het  bier. Het kruidentuiltje toevoegen en de groenten gaarkoken. Het kruidentuiltje verwijderen en desgewenst de soep mixen.

Garnituur : Spek in dobbelsteentjes snijden, lichtjes opbakken en uit de pan halen. In het achtergebleven vet de zilveruitjes op dezelfde manier behandelen.   Vervolgens, steeds in dezelfde pan, idem met de gevierendeelde champignons.

De soep op smaak brengen, afwerken met de garnituur en bestrooien met groen. Opdienen met versgeroosterd boerenbrood. En voor de fanaten met een Chimay Triple !

©2010 TrappistBier Beleven

Tekst & foto : Etienne Van der Biest

Advertisements

Eén reactie op “Biersoep van Paters en Broeders

  1. Dit weekend meteen eens proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: