3 reacties

Stift Engelszell bier heeft Authentic Trappist label ???

Rectzetting van de Internationale Vereniging Trappist 27/04/2012 : IVT verklaart wat voorbarig geweest te zijn met de publicatie van dit nieuws. Stift Engelszell zal het ATP logo pas mogen  gebruiken voor hun bieren ten vroegste in het najaar van 2012 als alle formaliteiten vervuld zijn. De eerder gepubliceerde foto (die ook op FaceBook circuleert trouwens) is een proefproject van flessen en etiketten. Het bier zelf wordt één van de volgende weken voorgesteld. De nieuwsbrief op de IVT website is tijdelijk verwijderd en wordt aangepast met de juiste informatie.

De Internationale Vereniging Trappist (kortweg IVT) pakt uit met een opmerkelijke extra nieuwsbrief geschreven in het engels door goede vriend en collega Chuck Cook. Hierin wordt bevestigd dat de twee nieuwe bieren gebrouwen in de abdij van Stift Engelszell (Oostenrijk) het fel begeerde logo “Authentic Trappist Product” logo mogen dragen. De likeurtjes die hier gemaakt worden dragen al langer dat logo. Voortaan spreken we dus van 8 échte Trappistbieren ! De twee bieren die het logo dragen zijn de “Gregorgius” (10%) en de “Benno” (7%). Nu is het uitkijken naar de eerste proefbevindingen …

Het grootste deel van de extra nieuwsbrief gaat echter over de misbruik van de naam Trappist. Zoals algemeen geweten is dit een beschermde naam (zie Authentieke Trappist) en met name vooral in de USA wordt de laatste jaren deze commercieel erg lukratieve benaming veelvuldig misbruikt in de naam van bieren en/of hun beschrijving. IVT gaat er nauwlettender op toezien dat dit in de toekomst niet meer gebeurt.

Bekijk de volledige nieuwsbrief op : IVT website

Foto : Stift Engelszell

©2012 TrappistBier Beleven

3 reacties op “Stift Engelszell bier heeft Authentic Trappist label ???

  1. Hoi Danny,

    da’s 750 km, enkeltje ..

    Prettig weekeinde, george

  2. Op ratebeer zag ik al één proefbevinding van de Gregorius. Zoet (van de honing waarschijnlijk) en weinig bitterheid.

  3. En deze Gregorius mogen wij volgende week ter plekke gaan proeven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: