8 reacties

Zundert Trappist is een feit !

zundert_dvt_007

Wie zegt dat Nederlanders geen geheim kunnen bewaren heeft het behoorlijk mis. Tot vandaag was het glas en het flesje van de nieuwe Zundert Trappist zowat staatsgeheim. Vandaag, onder ruime belangstelling van de pers, werd het mysterie onthuld. Leve de nieuwe Zundert Trappist !

Het is een 8% amberkleurig bier geworden, bitterzoet in de aanzet, een vleugje caramel en een kruidig mondgevoel en nasmaak. Iets wat zeker nog niet in het Trappistengamma verkrijgbaar was ! Degene die we te proeven kregen was naar onze bescheiden mening nog wat jong maar met de nodig rust wordt dit wel een erg lekker Trappistbier.

Het nieuwe Trappistbier noemt dus kortweg “Zundert“, de brouwerij heeft de naam “De Kievit” meegekregen, naar de oorspronkelijke naam van de boerderij.

De brouwerij heeft een capaciteit van 40hl per brouwsel. Voorlopig wordt er beperkt 3000hl per jaar voorzien, enkel verkrijgbaar in 33cl flesjes. De broeders brouwen zelf, met broeder Chistiaan aan de roerstok.

 

Het ATP logo is nog niet toegekend maar dat is nog een formaliteit. Over een paar weken zal Zundert het negende officiele Trappistbier zijn.

Op de persvoorstelling gaf eerst Henri Reuchlin een inleidende uiteenzetting.

zundert_dvt_004

Vader Abt broeder Daniel gaf een korte historische schets over de abdij en de brouwerij.

zundert_dvt_003

(Brouw)broeder Christiaan ging dieper in op het reilen en zeilen van de brouwerij.

zundert_dvt_005

En toen was het tijd om te proeven !

zundert_dvt_006

Wil u ook de Zundert Trappist proeven ? Rep u dit weekend naar de gemeente Zundert, zowat alle horecazaken schenken de nieuweling in primeur ! (Zie Proef de Zundert Trappist)

©2013 TrappistBier Beleven

8 reacties op “Zundert Trappist is een feit !

  1. We zijn los. Het gaat dit weekend gebeuren. Zin in. 😉

  2. Dat kan ik alleen maar toejuichen

  3. Geweldig trots dat ze bij mij in de straat trappist brouwen! Voor vanavond staat er nog een Rochefort 10 op het program, maar straks kan ik met de bakfiets om een krat Zundert. Ik ben geweldig benieuwd naar de smaak. Zondag proeven!

  4. Paul. Je kunt morgenmiddag bij ons terecht hey. Jij weet wel waar.

  5. Deze namiddag trekken we naar Zundert. 🙂

  6. Ontzettend leuk en mooi nieuws!

  7. En ? Hoe smaakt de Zundert Trappist ?

  8. Vorige week hadden wij ook het genoegen om een Zundert te leren kennen. Dankzij vrienden die op bezoek kwamen ! Dat smaakte overheerlijk én naar nog ! 🙂
    groetjes vanuit het zuiden !
    http://www.sud66.com

Plaats een reactie