1 reactie

Tip voor TrappistTrip : Trappistenfeesten Niel

Op 1 en 2 oktober 2011 is Niel de place to be voor bierfijnproevers. Op de 20ste Trappistenfeesten kan u acht abdijbieren degusteren in een authentieke sfeer.

In de abdijen van de ‘Cisterciënzerordes van de strikte observantie’ – beter bekend als de Trappisten – is het bierbrouwen een eeuwenoude ambacht. De trappistenbieren die de monniken maken, zijn dan ook rijk aan traditie, smaak en kwaliteit. Dit vakmanschap wordt tot ver buiten de abdijmuren gesmaakt: zo werd het Trappistenbier van Westvleteren – waarvan de productie bewust kleinschalig wordt gehouden – reeds verschillende keren verkozen tot beste bier ter wereld.

De Trappistenfeesten in Niel bieden u ook dit jaar de kans om deze bieren te degusteren aan een democratische prijs. Bovendien worden ze in hun authentieke glas geschonken in een gezellige sfeer. Bierliefhebbers krijgen de keuze uit een uitgebreide kaart:

Achel (B): Blond, Bruin, Extra

Chimay (B): Rood, Wit (van het vat) en Blauw, ook in 75 cl

La Trappe (NL): Blond, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Puur, Isid’or, Bock, Quadrupel ‘Oak Aged’

Orval (B): ook ‘Petit’

Rochefort (B): 6, 8, 10

Westmalle (B): Dubbel van het vat, Tripel en eEtra

Westvleteren (B): Blond, 8 en 12

Mont Des Cats (FRA): hoewel dit bier nog niet over het authentieke Trappistenlogo beschikt, wordt het wel gebrouwen en uitsluitend verkocht in een Trappistenabdij.

U kan deze bieren degusteren bij een plankje abdijkaas, eveneens van Trappistenmakelij. Ook aan de niet-bierdrinker is gedacht. Zo kan u genieten van door Trappisten vervaardigde wijnen, koekjes en koffie. Daarnaast zijn er uiteraard ook frisdranken verkrijgbaar.

De Trappistenfeesten vinden plaats in de kapel van de Sint-Hubertusschool in Niel (Kerkstraat 15, 2845 Niel) op zaterdag 1 oktober (vanaf 14 uur tot de late uurtjes) en zondag 2 oktober (van 14 tot 18 uur).

De Trappistenfeesten zijn al twintig jaar een initiatief van een lokale groep ex-chiroleiders en -leidsters. De winst van dit evenement gaat dan ook integraal naar de Nielse chirogroepen.

Meer informatie over de Trappistenfeesten:

www.trappistenfeesten.be

• Frans Brits, tel. 03 888 80 30, e-mail frans.brits@pandora.be

©2011 TrappistBier Beleven

Advertentie

Eén reactie op “Tip voor TrappistTrip : Trappistenfeesten Niel

  1. de trappist zit zeker in de lift

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: