6 reacties

Trappist Café in de kijker : Rose Red Brugge

Stephen Kings gelijknamige film was ooit de inspiratiebron voor café Rose Red pal in het centrum van Brugge. Sinds ongeveer een goed jaar is Kris Veireman zich gaan toespitsen op Trappistbieren en Geuzes. En Trappistbier wordt hier inderdaad met een hoofdletter geschreven !

Wanneer u de Rose Red binnentreedt overvalt u onmiddellijk een gevoel van warmte en een vleugje romantiek. De oude plankhouten vloer, brandende kaarsjes alom en niet in het minst de honderden rode rozen aan het plafond laten u de dagelijkse zorgen even vergeten. Een blik op de drankkaart doet ons zelfs even dromen … Chimay Triple en La Trappe Isid’or van’t vat, Mont des Cats (!), Quadrupel Oak Aged en de rest van het assortiment Trappistbieren kunnen ons wel bekoren, tel daar nog zowat elke verkrijgbare artisanale Oude Geuze bij en u begrijpt dat dit een kroegje is om te koesteren. Kroegbaas Kris Veireman geeft ook vol passie informatie over de gedegusteerde bieren.

Café Rose Red is gelegen in een heel rustig pittoresk straatje op een paar honderd meter van de Brugse Grote Markt. Leuk is dat Kris in hetzelfde gebouw ook een hotelletje uitbaat. Hotel Cordoeanier telt 22 kamers en is het ideale startpunt om Brugge te ontdekken. ’s Morgens wordt het ontbijtbuffet geserveerd in, jawel, de Rose Red!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Café Rose Red

Cordoeanierstraat 16 8000 Brugge

Websites café Rose Red  en Hotel Cordoeanier: www.cordoeanier.be

Elke dag open van 10h tot 23h. In het weekend van 10h tot 24h.

©2011 TrappistBier Beleven

6 reacties op “Trappist Café in de kijker : Rose Red Brugge

 1. Beste Danny,
  Een mooi aanbod van Trappisten maar voor sommige bieren een hoog prijskaartje : 6 euro voor een Rochefort 10 vind ik persoonlijk toch nogal veel !Achter de Orval staan 2 verschillende prijzen, misschien Orval ouder dan 1 jaar ?Ook staat op een bordje aan de muur vermeld:Trappist :Mont des Cats , ik dacht dat dit bier niet het logo van Trappistenbier dragen mag ?
  Groeten Johan Vanlaer

 2. Johan

  Realiseer u dat je hier in hartje Brugge zit. Net om de hoek betaal je 2,7 euro voor een pilsje en 5 euro voor een Duveltje !
  Mont des Cats mag wel de naam Trappistenbier gebruiken maar niet het logo !

 3. Ja, 6 euro voor een Rochefort van 10 vind ik ook héél duur. Hier in de omgeving van Geraardsbergen heb ik er voor deze prijs TWEE. Dat is wat anders hé.

  Groeten Heddy.

 4. Hoe “toeristischer ” de lokatie , hoe “navenanter ” de prijszetting….commerciële wijsheid!!!! 😉 SANTéééé en wees een wijze trappistenman!!!!

  grtz,

  Yves

 5. Een goede ontvangst, zeer uitgebreide drankenkaart met deskundige uitleg over het bier dat je drinkt. Zeker de moeite waard om nog eens terug te gaan.

 6. blijf maar in geraardsbergen hoor en drink ze daar maar goedkoop heddy , wij zullen ze met plezier op drinken hoor, dat het iets anders moest zijn die veel kost dat zou niet erg zijn he, o en ja thuis zijn ze nog goedkoper hekky en johan 1, 50 hahah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: