3 reacties

Westvleteren 12 opnieuw beste bier ter wereld

Niet dat hier één enkele brave ziel zat op te wachten maar Westvleteren 12 is opnieuw verkozen tot beste bier ter wereld door de Amerikaanse biersite Ratebeer.com. Vorig jaar werden ze ontkroond door een Zweeds bier maar nu staat het Vleterse TrappistBier dus terug op kop van de hitparade. Nu het BESTE bier ter wereld is natuurlijk subjectief, smaken verschillen nog al eens. Wat niet wegneemt dat Westvleteren 12 een top bier is dat spijtig genoeg in een spiraal van snobisme terecht gekomen is waardoor het enkel maar schaarser én duurder wordt. Vraag is of we opnieuw een stormloop krijgen naar de Abdij van Westvleteren, daar zitten de broeders in elk geval écht niet op te wachten !

©2012 TrappistBier Beleven

Advertentie

3 reacties op “Westvleteren 12 opnieuw beste bier ter wereld

  1. Ben er toen niet aangeraakt omdat ze in colruyt mensen soms 6 bakjes gaven.Op een kwartier was alles weg.Mag dan het beste bier zijn Danny ..ik rijd er niet voor naar West-Vleteren zal er da

  2. dan wel ene drinken van Westmalle

  3. Amerikanen zijn altijd al vreemde jongens geweest. Van mij mogen ze het bombarderen tot beste bier ter wereld, maar ik zie het liever gewoon als een heel goed bier dat voor veel meer mensen makkelijker toegankelijk zou moeten zijn en voor minder belachelijke prijzen in het ( zwarte ) circuit verkocht moeten worden. Beter nog: respecteer de wens van de broeders en koop het gewoon via de gangbare weg en haal dat belachelijke mystieke sfeertje rondom dit prachtbier weg. Misschien wordt het dan uiteindelijk een normale Trappist en ebt de hype vanzelf weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: