2 reacties

11e Trappist “Tre Fontane”

Abdij Tre Fontane is een trappistenabdij, gelegen in Rome, ten zuiden van het stadscentrum. Naast de olijfolie, honing, chocolade en likeur was men ook druk doende met de ontwikkeling van een bier. Dit bier Tre Fontane is begin mei officieel erkend als ‘Authentic Trappist Product’, zo meldt de Internationale Vereniging Trappist (IVT) maandag 11 mei. Tre Fontane, van de gelijknamige abdij in Rome, is zo het elfde officiële trappistenbier ter wereld en het eerste Italiaanse bier dat die eer te beurt valt. Begin dit jaar dienden de monniken een aanvraag in bij het IVT voor de toekenning van het trappistenlabel aan hun bier. Na een bezoek aan de abdij en een officiële degustatie werd het officieel erkend en bekroond met de trappist zeshoek.

Bier-Tre-Fontane-ATP

 

Tre Fontane is een bier met hoge gisting en heeft een alcoholpercentage van 8,5 procent. Het bier is geïnspireerd op de Trappist Tripel. Het wordt gebrouwen volgens het recept van de monnikengemeenschap van Tre Fontane. Het bier heeft een ‘mild-zoete afdronk die wordt veroorzaakt door het eucalyptuskruid dat de smaak zuivert en verfrist’, aldus het IVT. Tijdens het brouwproces worden Eucalyptus bladeren toegevoegd wat het Tre Fontane bier één van de weinige trappistenbieren met ongebruikelijke ingrediënten maakt. ‘De bitterheid van de hop houdt deze zoetheid in evenwicht’, klinkt het.

De monniken van Tre Fontane brouwen jaarlijks maar 1.000 hectoliter van hun bier. Het is daarnaast enkel te koop in de winkel van de abdij zelf en enkele horecazaken in Rome.

Advertentie

2 reacties op “11e Trappist “Tre Fontane”

  1. De keuze wordt alsmaar groter en groter.

  2. Wie gaat er naar Rome??? Of wachten we op de paasklokken, als die geen eieren breken zal het ook wel lukken met flesjes denk ik….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: